TRAVEL - De IJ-hallen - de grootste vlooienmarkt van Europa

De lente is in aantocht en ik kreeg een schoonmaak- en opruimwoede. Ik had 3 bakken gemaakt met WEGGOOIEN, WEGGEVEN en VERKOPEN. Ik moet zeggen...ik heb maar 2 bakken gebruikt want mijn spullen zijn zo goed en er zaten een aantal merkkleding bij die ik echt niet wilde weggeven. Dus de bak met VERKOPEN werd voller en voller en uiteindelijk heb ik samen met mijn zus en mijn nichtje op de vlooienmarkt De IJ-hallen gestaan.


Ten eerste kan je op deze markt niet aankomen met spullen verkopen voor bedragen boven de € 10,= want men vermijdt dit. Alles hadden we te koop aangeboden voor tussen de € 1,= en € 7,50. Hoger gingen we niet. Aan het eind van de dag hadden we wel spullen over maar die verkopen we weer bij de volgende deelname.

Wij hadden een kraampje waar we broeken, rokken, jurken, schoenen, sjaaltjes, bloesjes en t-shirts verkochten. Bij een aantal kopers moest je streng optreden omdat ze toch probeerden om gigantisch af te dingen. 


Info over de markt:

Geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur. Je hebt een buitenmarkt maar ook een binnenmarkt. Een gigantische hal die constant volgeboekt is.

Als je op de markt gaat verkopen hou er dan rekening mee dat je zeil meeneemt voor je kraam (je hebt dan beschutting), neem klemmen mee zodat je het zeil kan bevestigen aan de kraam.

Neem genoeg eten en drinken mee want soms heb je geen tijd om even een drankje of een patatje te halen. Gelukkig waren wij met 3 personen en konden we mekaar aflossen.

Als je met de auto komt: hou goed in de gaten dat je bij binnenkomst een rode voucher krijgt waarvoor je € 5,= voor moet betalen. Wij hebben deze voucher niet gekregen waardoor we ruzie kregen met de parkeerwachter. We werden zelfs beticht van "liegen om € 5,= te krijgen!! Nou ja zeg, wat kan mij die € 5,= schelen. Hou het gewoon.

In ieder geval was het een leuke dag, een beetje errug koud, maar het was gezellig met onze buren die uit de buurt van Wijk bij Duurstede kwamen. 
Het is heel moeilijk om een kraampje te bemachtigen. Je moet altijd 2 markten vantevoren een kraam boeken want anders wordt het weer 3 maanden later. In ieder geval gaan we weer staan met allerlei spullen.

Mijn kledingkasten zijn nu ook een stuk leger geworden maar....ze blijven ook leeg!! Dat is 1 ding wat zeker is.

Ga je ook op de IJ-hallen staan? Laat het me weten wanneer want misschien ben ik er ook OF ik kom kijken en eventueel kopen.

Groetjes Paula

Geen opmerkingen:

Een reactie posten