FOOD - Appeltaartje van bladerdeeg

Goedemorgen, hebben jullie ook wel van die momenten dat je zin in zoetigheid uit de oven maar je hebt geen zin in in de keuken staan om met de mixer te werken. Duurt veel te lang. Ik heb een snel en makkelijk recept voor een appeltaartje van bladerdeeg.

Wat heb je allemaal nodig?

1 pakje bladerdeeg (ontdooid)

2 elstar appels, inblokjes gesneden
50 gr krenten
15 gr suiker
beetje kaneel
snufje zout
klontje roomboter

Bereiding

- Verwarm de oven voor op 200°C.

- Wel de krenten 15 minuten in lauw water.
- Doe in een pan een klontje roomboter, doe de blokjes appels erin, voeg kaneel en suiker en zout toe. Bak ze tot de suiker helemaal opgelost is en dat er een smeuïge bruine massa ontstaat. Draai de gas uit en laat het en beetje afkoelen.
- Neem een muffinvorm. Boter de vorm in met wat gesmolten boter
- Neem de plakken bladerdeeg uit het doosje en leg het op een snijplank om ze iets te ontdooien

- Doe de bladerdeeg vervolgens in de muffinvorm en neem een eetlepel appel massa

- Vouw de deeg dicht totdat je niets meer van de appelmassa ziet





- Stop de appeltaartjes in de oven en bak het in 20 minuten bruin.



Ik zeg eetsmakelijk. Ik heb de helft in diepvrieszakken in de vriezer gestopt zodat ik elk moment van de dag de taartjes kan eten.

Groetjes Paula