Benodigheden
500 gram kipfilet1 kleine bol knoflook (of 2 eetlepels gemalen of gepureerde knoflook)
snufje zout
snufje zwarte peper
kipkruiden naar smaak
1 eetlepel gemalen koriander
1 eetlepel gemalen komijn
2 bouillon blokjes
1 eetlepel ketjap manis (Ketjap A of Ketjap Kaki Tiga)
1 theelepel oestersaus
1 theelepel vissaus
sambal oelek naar wens
Houten satéstokjes 1 uur wellen in lauwwarm water en vervolgens drenken met zonnebloemolie.
Bereiding
1. Snij de kipfilet in blokken.2. Snij de knoflook fijn en pureer ze samen met de bouillionblokken, kipkruiden, koriander en komijn.
3. Doe de blokjes kipfilet in een grote kom en voeg de kruidenmengsel toe.
4. Doe nu de ketjap manis, oestersaus en vissaus bij.
5. Naar wens kan je sambal oelek toevoegen voor de pittigheid
6. De gewelde satéstokjes uit het water halen en op een theedoek laten drogen
7. Rijg de blokjes kip aan de satéstokjes. Regel is: 3 aan 1 stokje.
8. Grill de saté in een koekenpan met roomboter en een scheutje zonnebloemolie. Je vlees is op deze manier heel mals door de roomboter. Na het bakken meteen in aluminiumfolie wikkelen zodat de vleessappen in het vlees blijven.
Kipsate eet je in combinatie met eigen gemaakte satésaus, lontong (blokjes kleefrijst) of stukjes stokbrood met gesneden zoetzure augurken en natuurlijk krupuk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten