Mijn losse gezichtspoeders.... My loose powders

Als je begint met make-up dan zijn de eerste producten die je meestal koopt lippenstift, mascara, oogpotlood en/of gezichtspoeder. Mijn allereerste gezichtspoeder was die van Bourjois. Natuurlijk niet passend bij een donkere huid maar toen boeide het me niet. In mijn ogen stond het goed en zag ik geen rare dingen...hahahaha....achteraf gezien zag ik d'r uit als een clown. Maar ja, we praten over de jaren '80 en toen was de trend heel anders dan hoe het nu is. Alle info over make-up kreeg je van de schoonheidsspecialiste, drogisterij of parfumeriezaak. We hadden nog geen internet en keken alles af van de damesbladen zoals Margriet, Libelle, Viva, etc.In deze blogpost laat ik de losse gezichtspoeders zien die bruikbaar zijn voor een donkere huid: gele, witte en huidgetinte poeders.

CATRICE

Een losse witte poeder in een transparante verpakking met zwarte deksel. Doet mij een beetje aan de MAC loose powder denken. Een witte poeder die transparant op je huid neerdaalt en geen witte waas achterlaat (alleen als je er teveel op doet). Een must voor je make-up stash. Dit product is niet in alle winkels te krijgen maar wel online voor € 5,69 euro bij de Kruidvat.HEMA

Het 2e product is de Hema Finishing loose powder kleurnummer 44. Ik ben er helemaal dol op en zeker omdat deze aansluit op mijn huidtint en zacht aanvoelt. 1 nadeel: er zit teveel poeder in het doosje waardoor de poeder over het doosje stuift. € 4 euro online en in de winkel te koop.Eyes Lips Face (E.L.F.)

Mijn eerste gele poeder waar ik heel gelukkig van werd. Op mijn bruine huid kwam de kleur heel goed over. Ik kreeg geen grijze waas maar een stralend effect. Nadeel is dat de poeder zo fijn is dat het alle kanten op stuift. Deksel moet je heel goed dichtklikken want anders gaat een deel van het product eruit. € 6,80 online te koop.


BLACK OPAL

Via Youtube zag ik dat de donkergetinte dames ook heel vaak de poeder Black Opal Deluxe Finishing Loose Powder gebruikten. Ik kwam bij toeval op de Dappermarkt een tropische winkel binnen die een heel assortiment van Black Opal verkocht. Een superproduct die zich helemaal aan mijn huid aanpast. Een mooie aardetint met een mooie finish. € 12,95 bij o.a. The MakeupSpot


SACHA COSMETICS

Een duurdere product en absoluut niet low-budget is de Sacha Buttercup Settingpowder van Sacha Cosmetics. Het is geel van kleur en voelt superzacht aan en dekt behoorlijk goed. Het schijnt beter te zijn dan de bananapowder van Ben Nye. Ik ben er helemaal verliefd op.Dit merk is helaas niet overal in de winkel te krijgen maar wel online bij Shesells.nl voor € 19.

Andere losse poeders van bekende merken (dus van een duurdere segment) zijn die van o.a. M.A.C., Makeup Studio, de Bodyshop, Max Factor, Inglot, Clarins, etc.

Mocht je nog meer merken weten die poeders hebben voor de donkere huid, laat dit dan weten in een reactie onderaan de blogpost.

Groetjes Paula

Producten zijn niet gesponsord en zijn zelf gekocht.