Impressie Torrevieja Spanje, regio Alicante

Hoi lezers, iedereen is wel eens op vakantie geweest in Spanje. Ik ook maar ik was nog nooit naar Torrevieja geweest en in de maand September ben ik daar op vakantie geweest. Lekker 10 dagen weggeweest en ik heb d'r absoluut geen spijt van gehad. Ga met me mee naar Torrevieja naar een appartement met zwembad achter het huis.Torrevieja een kleine badplaats tussen 2 zoutmeren en een half uurtje met de auto vanaf Alicante. Wij verbleven daar in het huis van mijn nicht en haar man. Een vlucht van 2 uur vanuit Amsterdam. We hadden een auto tot onze beschikking en elke dag hebben we gewandeld maar ook met de auto op stap gegaan.

HABANERAS (Centro Commercial Habaneras Torrevieja)

Een shoppingmall met een diversiteit aan winkels zoals Zara Home, H&M, C&A, Bershka, Springfield, Gerry Weber, en nog veel meer andere winkels en restaurants.
Op de bovenste verdieping kon je genieten op de diverse terrassen van de heerlijke koffie en de goedkope maaltijden of broodjes die zij daar verkochten.LA ZENIA BOULEVARD (Centro Commercial Zenia Boulevard)

Iets buiten Torrevieja bevind zich een andere grote shoppingmall La Zenia Boulevard. De bekende ketens zijn hier sterk vertegenwoordigd. Niet bepaald lowbudget maar een stuk goedkoper dan Nederland. Vanaf de maand Mei spelen hier straatmuzikanten die de sfeer nog extra gezellig maken. 
Op de bovenste etage zijn verschillende restaurants te vinden (mexicaans tot chinees). De keuze is groot maar gingen voor een wokrestaurant waar je voor 9 euro onbeperkt kunt eten.Voor de rest zijn er door heel Torrevieja en misschien door de hele regio Alicante een overmaat aan Chinese winkels. De Chinese ondernemers verkopen over het algemeen zeer goedkope artikelen van huidverzorging, schoeisel, kleding, computeraccessoires tot huishoudelijke artikelen. Ga eens naar de Chino Market, Asia Store, Commercial Chino, etc. etc. Als shopaholic krijg je helemaal de kriebels bij het zien van producten die niet in Nederland verkrijgbaar zijn.

Kiko Cosmetics

Voor de beauty liefhebbers is Kiko Cosmetics natuurlijk een bekende. Ook in Torrevieja heb ik een shop gevonden. Een low bugdet merk die zich aan het uitbreiden is en goeie producten voor een lage prijs. Dus neem niet te veel mee als je op vakantie gaat want je kan hier alles krijgen voor soms een lagere prijs dan in Nederland.CENTRUM

In het centrum, maar vooral aan de boulevard, vind je veel winkels die gericht zijn op toerisme. De pier van Torrevieja is een attractie op zich die uitstrekt vanaf de boulevard tot iets in de zee. Ernaast ligt de haven. Iets verderop staan de houten huisjes waar souveniers worden verkocht. Loop verder op de boulevard en daar vind je een leuk winkeltje genaamd ALE HOP. De moeite waard om daar naar binnen te lopen. Alles tussen de 1 en 10 euro.Toen wij aankwamen in Torrevieja was er een geweldige onweersbui aan de gang in het plaatsje en dit is ook te zien aan de foto's.

MARKT

Ben je in Torrevieja, ga absoluut op vrijdagochtend tussen 09.00 uur en 14.00 uur naar de markt die rondom de straten van de Avenida de Paris staat. De markt bestaat uit 1200 stands.De markt van Torrevieja is de grootste van Spanje en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Je vindt hier allerlei producten van tassen tot schoenen, kleding, potten & pannen, fruit en groente tot vis en vlees.De prijzen zijn een lachertje in vergelijking met Nederland. Mij is opgevallen dat men daar bij de groente- en fruitkraampjes allemaal werkten met latex handschoenen aan.


Ik ken Torrevieja niet zo goed omdat het de 1e keer dat ik daar naartoe ging. Ben je vaker in Torrevieja geweest? Laat dan een reactie achter onder deze blogpost met je tips. 

Groetjes Paula

Geen opmerkingen:

Een reactie posten