Hoe ziet jouw toekomst eruit

Vandaag schrijf ik over mijn zorgen over de toekomst van de zorg. In de toekomst gaat men beroepen op de familie waardoor wij dus mantelzorg moeten gaan geven aan ouderen. Mijn moeder van bijna 85 jaar woont in een verzorgingstehuis. Zoals het er nu uitziet zal in de toekomst de familie de zorgtaken overnemen.


Mijn moeder heeft het geluk dat ze 10 kinderen heeft dus dagelijks wordt ze door 1 van ons verzorgd en blijven we ook slapen. Maar hoe ziet onze toekomst eruit als je geen kinderen of relatie hebt en als de regering maar steeds wil bezuinigen. Nederland vergrijst en er zullen meer ouderen bijkomen.

Als je jong bent dan wil je er nog niet aan denken want je bent nog in de bloei van je leven en schuift het voor je uit. Maar er komt een moment dat je zorgbehoevend wordt en dan moet je maatregelen gaan treffen. Lastige situatie als je niet veel te besteden hebt en het geld niet kan missen. Wat gaat onze regering doen voor ons.

De hoge heren in Den Haag hebben hun ouders nog om zich heen en misschien worden ze in een privé-kliniek verzorgd, maar wij `het gewone volk` hebben de mogelijkheden niet om in een privé kliniek verzorgd te worden. Hier zal men in Den Haag nooit bij stilstaan. Men denkt alleen aan bezuinigen zonder de gevolgen hiervan te overzien. Dan hebben we het nog niet over `vereenzaming`van ouderen. Geen sociale contacten levert geen prikkels waardoor ze zich opsluiten en niet naar buiten willen en kunnen gaan. Hierdoor ontstaat een ander probleem. 

Ik zie de toekomst hier in Nederland niet rooskleurig tegemoet. Er wordt overal op beknibbeld en de regels worden strenger en strenger wanneer je een uitkering hebt. Dan word er geëist dat je verplicht moet gaan solliciteren terwijl er voor een bepaalde groep helemaal geen werk is. En om het nog extremer te maken....je moet als je een uitkering hebt, vrijwilligerswerk gaan doen, dus je moet gratis voor niets werken zonder dat je hiervoor een beloning krijgt. Ja, de enige beloning is dat je een aantekening krijgt dat je moeite doet om mee te draaien in de maatschappij. 

Er zijn genoeg uitkeringsgerechtigden die al jarenlang op zoek zijn naar werk maar overal worden afgewezen omdat ze te duur, te oud, te allochtoon of niet geschikt zijn voor de de functie. Duszzzz....we blijven thuis en belanden in de bijstand waar je een uitkering krijgt van 900 euro per maand waarmee je ook nog je huur, elektra, gas, licht, verzekeringen, etc. mee moet betalen. Met het gevolg dat je eind van de maand niets overhoudt en moet leven van de voedselbank. OF we kunnen gaan emigreren naar een zonnig land waar alles 3 keer goedkoper is en waar het steeds beter gaat met de economie en regelgeving.

Heb je al nagedacht over je toekomst of wil je liever in het `hier en nu` leven zonder aan de toekomst te denken?