Wil jij je oven superschoon hebben? Gebruik Baking Soda

Na al die ovengerechten te hebben gemaakt is het echt tijd om de oven schoon te maken. Ik heb het met allerlei schoonmaakmiddelen geprobeerd en zelfs met een stoomreiniger maar niet alles ging weg totdat ik opeens op facebook een artikel zag dat men de oven schoonmaakte met baking soda. Huh? Backing soda is toch om mee te bakken? Nou, eigenlijk is baking soda een soort zuiveringszout dus 1 + 1 = 2. Baking soda is goedkoop en niet gifitig in tegenstelling tot de schoonmaakartikelen die je in je gootsteenkastje hebt staan.


De site waar ik doorgelinkt werd heet viralmundo.nl die allerlei goeie tips geeft op o.a. huishoudelijk gebied. Ik check geregeld wat ze aan tips hebben.

Wat heb je allemaal nodig?

Baking soda
kom met warm water
een vaatdoek
plantenspuit
azijn

Hoe te werk?

Allereerst moet je weten dat deze behandeling 12 uur in beslag neemt. Dus als je het 's avonds na het avondeten meteen doet dan kan je de volgende ochtend je oven schoon hebben.

- je moet eerst de ovenrekken en overige spullen uit de oven halen
- dan doe je in een kom een paar eetlepels baking soda en mengt dit aan met lauw water zodat er een papje ontstaat. Niet teveel water want de soda veranderd in een ruw stug papje. De substantie van baking soda is kristalvormig en je zult het ook merken als je er water bij doet.
- smeer de pasta over de binnenkant van je oven. De pasta wordt dan bruin en betekent dat het heeft gepakt.

- Laat de pasta een nacht staan. Het middel heeft 12 uur nodig om zijn werk te doen.
- Na 12 uur pak je een vochtige vaatdoek (en eventueel een 2-zijdige schuurspons) om de soda te verwijderen.
- Doe in de plantenspuit een scheut azijn en lauw water en spuit dit mengsel op de resten soda die je nog ziet. 
- Veeg daarna schoon met een vochtige doek
- Wanneer je geen wit meer ziet dan zet je de oven aan op een lage temperatuur en laat dit 15 tot 20 minuten aanstaan zodat de oven weer helemaal droog is.

En zie hier het resultaat

Ken jij de site viralmundo.nl en heb je deze tip ook uitgeprobeerd? Wat is jouw ervaring? Plaats een reactie onder deze blogpost.

Groetjes Paula

Geen opmerkingen:

Een reactie posten